Ik is de ander, Je est un autre

Tijdens  het videoproject Ik is de ander, Je est un autre volgen we inwoners van elke gemeente van Brussel. Zij ontmoeten en vertellen met trots en respect over de anderen die hen omringen. De ander die naast hem woont, de ander die in hem woont, de ander die naar hem kijkt of op hem wacht. Deze verhalen kunnen zowel fictief, verzonnen als écht zijn.

De zin ‘Ik is de ander’ is paradoxaal en zelfs tegenstrijdig omdat het, het zelf, de identiteit van een persoon identificeert met zijn tegengestelde "een ander".

In 2024/25 gaan we op stap doorheen Brussel. Met een cameraploeg, 5 ambassadeurs per gemeente en veel goesting en verbeelding stranden we maandelijks  in een Ander gemeenschapscentrum als uitvalsbasis.  Samen ontwikkelen we een verbindend hoopvol, artistiek, inclusief en stedelijk project, gericht op zelfwaarde en verbinding met de Andere.  

In juni 2025 tonen we het resultaat. Een film die gepresenteerd en uitgedragen wordt door de Brusseleirs die met ons op stap gingen.

Ik is de ander, Je est un autre is een project van GC De Zeyp in samenwerking met Silence Radio en met steun via Projectsubsidies Polsslag Brussel.