Onze producties

zet6

Kukunor

Een theaterstuk over conflict en oorlog, in gesproken en gebarentaal.
Première op zaterdag 29 (20u) en zondag 30 september (15u) 2018 in GC De Zeyp in Ganshoren.

NOR EN HARI
Op de grens van landen die met elkaar in conflict zijn bewaken vier individuen een desolate grenspost. Doorheen de jaren die ze zij aan zij doorbrengen als grenswacht, ontstaat er een vreemde vertrouwensband tussen hen. Ze filosoferen met elkaar, bewonderen en minachten elkaar. Ondanks hun vijandelijke posities en het gruwelijke verleden wordt het steeds moeilijker voor hen om de oorspronkelijke reden van het conflict te blijven steunen en verdedigen.

Nor en Hari zijn de hoofdpersonages in dit verhaal. Hari bracht de zoon en echtgenoot van Nor om het leven, maar weet echter niet dat de vrouw aan de andere kant van de grens de moeder en echtgenote van zijn slachtoffers is.
Het verhaal ontwikkelt zich op de grens van haat en liefde, begrip en onbegrip voor de ander. Het stelt het wij-zij denken, het snelle oordelen en bestaande machtsstructuren in vraag.

TWEETALIG
Kukunor is een tweetalige voorstelling die de Vlaamse gebarentaal en de Vlaamse gesproken taal blendt tot één geheel. Hierdoor kan een doof en horend publiek de voorstelling samen volgen zonder gebruik van boventitels of tolken.

Voor de eerste keer in België wordt er een tweetalig theaterstuk, geschreven voor en gespeeld door dove en horende acteurs, op de planken gebracht. Het originele stuk werd geschreven door de Finse schrijver Eero Enqvist en wordt nu in 5 landen opgevoerd: Bulgarije, Portugal, Kroatië, Groot-Brittannië en België.

KUKUNOR
Caroline Rottier en Lut Reysen spelen samen het personage Nor.
Tomas Pevenage en Serge Vlerick vertolken samen het personage Hari.

REGIE: Dahlia Pessemiers-Benamar
BEELD: Bernaded Dexters
DECOR: Sibren Hanssens
TECHNIEK: De Piraten
MET DANK AAN: Soetkin Bral, Sandra Delgadillo, Saïdjah Gallo en Sueño De Smet

 

OPEN REPETITIE ZET6 inclusieve kunstenwerkplaats

ZET6 houdt een OPEN REPETITIE! Ons inclusief theatergezelschap repeteert in De Zeyp sinds september 2015 aan IK DENK, een inclusieve theater/dansvoorstelling die gebaseerd is op het gelijknamige boek met teksten van Toon Tellegen en illustraties van Ingrid Godon.

De voorstelling gaat op 16 maart 2017 in première in De Zeyp en zal lente 2017 te zien zijn op het Special Art Festival in St Niklaas, Kunstenfestival De Schreeuw in Turnhout en CC Leopoldsburg!

De OPEN REPETITIE is voor iedereen die interesse heeft en onze ploeg eens aan het werk wil zien!

Je hoeft je niet in te schrijven, de deur staat open!

Op dinsdag 31 mei van 18h tot 20h in GC De Zeyp, Van Overbekelaan 164 in Ganshoren (Brussel)

Meer informatie is te krijgen via Ingrid Michiels op 02 422 00 57 bij De Zeyp! WELKOM!

* * * * * *
We organise an OPEN REHEARSAL of our inclusive theatre company ZET6 on May 31! We are currently working on a theatre/dance performance based on the wonderful book 'Ik denk' from Toon Tellegen and Ingrid Godon. Our first show is in March 2017. Feel free to join us, no need to make a reservation, door is open to you!

* * * * * *
Bienvenue à la répétition ouverte de ZET6, la compagnie inclusive de théâtre/danse de GC De Zeyp à Bruxelles!

Le 31 mai de 18h - 20h. Nous travaillons une pièce basée sur le livre 'Je pense', un livre magnifique de Toon Tellegen et Ingrid Godon. Pas besoin de réserver, la porte est ouverte!