Zomer in de lucht / Un air d'été

Publicatiedatum: 
Donderdag, 7 mei 2015 - 01:50

Zomer in de lucht / Un air d'été

zomerindelucht

 

PERSBERICHT, mei 2015

Zomer in de Lucht:  Meer festivals dus nog meer fun
Eind mei, de temperaturen stijgen, de dagen zijn bijna op zijn langst, shorts en rokjes worden uit de kast gehaald,… Kortom, de zomer hangt in de lucht. En hoe kan je die beter inzetten dan met enkele sprankelende festivals.  Voor het tweede jaar op rij presenteert Cultuurcentrum Brussel Zomer in de Lucht. In 2014 deelden 3 festivals in de pret, dit jaar zijn dat er al 7. Allen zijn het verrassende stadsfestivals die de bezoekers op een andere manier naar de stad doen kijken.

Gevestigde waarden en nieuwe initiatieven gaan hand in hand

Vanaf 29 mei kunnen Brusselaars bijna wekelijks op een verschillende locatie genieten van een gratis stadsfestival. Visueel Festival Visuel, Voenk, O’de Molenbeek, SuperVliegSuperMouche, Plazey, Tournee General en Brosella Folk & Jazz. Enkele van deze festivals doen zeker een belletje rinkelen en hebben een jaarlijkse afspraak met hun bezoekers. Andere komen nog maar net piepen en zullen de bezoekers verrassen met hun creatieve ideeën.

7 festivals op 6 weken

7 festivals op 7 verschillende locaties hebben veel potentieel om heel  wat Brusselaars op de been te krijgen. Zomer in de Lucht wil in de eerste plaats mensen prikkelen en doen genieten van hun stad en al zijn leuke plekjes. ‘Uit ervaring leren we dat er  heel wat gezinnen niet zo mobiel zijn. Doordat we dit jaar aanwezig zijn op 7 locaties in de stad hopen we ook de Brusselaars die liever wat dichter bij de deur blijven te bereiken’. Aldus Lies Van Overschée, projectverantwoordelijke voor Cultuurcentrum Brussel. Zijn bezoekers gebeten door de leuke sfeer op het festival in hun buurt? Dan wil Zomer in de Lucht hen aanmoedigen ook eens over de gemeentegrenzen heen te kijken en  een nieuw stadsfestival te ontdekken op een andere locatie.

 

Zomer in de Lucht

Cultuurcentrum Brussel, de drijvende kracht achter de campagne ‘Zomer in de Lucht’, is het netwerk van de 22 Brusselse gemeenschapscentra. Alle  deelnemende festivals hebben dan ook een sterke link met één of meerdere centra. Voor sommige festivals ligt de organisatie volledig in hun handen, bij andere festivals zijn zij actieve en ondersteunende partner. Allen hebben ze echter hetzelfde doel, Brusselaars van alle leeftijden een toffe tijd bezorgen in hun stad.

Zoek de zeven verschillen

Zomer in de Lucht is meer dan een verzamelnaam voor de 7 festivals die de Brusselse zomer inluiden. Oplettende bezoekers van meerdere festivals zullen zonder twijfel enkele gelijkenissen opmerken. Zo is er de fantastische  verhalenmolen die deze zomer door Brussel trekt. Leerlingen en ouders van scholen in Vorst  gingen de afgelopen maanden aan de slag. Ze verzonnen verhalen, tekenden figuren en maakten 3D-ontwerpen. Resultaat: een prachtige draaimolen. Benieuwd of de bezoekers ook de andere gelijkenissen vinden!

 

Meer info?

Lise Gieraerts

Communicatie Cultuurcentrum Brussel

02/ 563 05 64 – lise.gieraerts@live.be

 

Festivals:

Visueel Festival Visuel – 29-30/05 – St.Agatha-Berchem

Voenk – 31/05 – Jette

O’de Molenbeek – 07/06 – Molenbeek

SuperVliegSuperMouche – 14/06 – St.-Gillis en Vorst

Plazey – 24-28/06 – Koekelberg

Tournee General – 27/06 – Anderlecht

Brosella Folk & Jazz – 11-12/07 – Laken

www.zomerindelucht.be