Zomer in de Lucht – 7 culturele stadsfestivals

Publicatiedatum: 
Dinsdag, 23 mei 2017 - 11:21

Op zondag 21 mei geeft het Jetse straatkunstenfestival ‘Voenk’ de aftrap voor ‘Zomer in de Lucht’, een reeks van 7 culturele en gezinsvriendelijke stadsfestivals in Brussel tijdens het voorjaar. Net zoals de voorgaande jaren gaan de festivals door op 7 verschillende locaties. Allemaal hebben ze goesting om heel wat Brusselaars op de been te krijgen en de bezoekers, groot en klein, een super coole tijd te bezorgen. Kom ook en voel de Zomer in de Lucht.

zomer in de lucht
Speels, kwalitatief en energiek!
Voenk, SuperVliegSuperMouche, Ô’de Molenbeek , Piknik Musik, Visueel Festival Visuel, Zomer op de Koer en Plazey. Ze staan allen voor speelse gezinsvriendelijke festivals boordevol kwalitatieve animatie en programmatie. Brusselaars kunnen vanaf 21 mei bijna wekelijks op verschillende locaties genieten van een gratis stadsfestival. Enkele van deze festivals zijn reeds gevestigde waarden en hebben een jaarlijkse afspraak met hun bezoekers. Anderen zullen de bezoekers verrassen met hun creatieve ideeën.
 
Plazey 25 jaar!
Plazey blaast dit jaar 25 kaarsjes uit. Naast een feestelijk festival eind juni gaat ook de zomerbar van Plazey, Bar Eliza, weer de hele zomer open in het Elisabethpark in Koekelberg. 2 maanden lang kan je er van dinsdag tot zondag tussen 11 uur en 22 uur terecht voor een drankje, picknick, leuke spelletjes en animatie.
 
Zalige zomerbars…
Naast 7 stadsfestivals organiseren enkele gemeenschapscentra heel de zomer lang ontspannende zomerbars in hun huis, tuin of publieke ruimte in de buurt. Op de website www.zomerindelucht.be krijg je daar ook een overzicht van. Dus neem zeker een kijkje.
 
Zomer in de Lucht
Cultuurcentrum Brussel, de drijvende kracht achter de campagne ‘Zomer in de Lucht’, is het netwerk van de 22 Brusselse gemeenschapscentra. Alle deelnemende festivals hebben dan ook een sterke link met één of meerdere centra. Voor sommige festivals ligt de organisatie volledig in hun handen, bij andere festivals zijn zij actieve en ondersteunende partner. Allen hebben ze echter hetzelfde doel, Brusselaars van alle leeftijden een toffe tijd bezorgen in hun stad.
 
Meer info?
Canan Capan
Communicatie Cultuurcentrum Brussel
02/ 563 03 26 – canan.capan@vgc.be
 
Festivals
Voenk – 21/05 – Jette
SuperVliegSuperMouche – 11/06 – St.-Gillis en Vorst
Ô’de Molenbeek – 18/06 – Molenbeek
Piknik Musik – 18/06 – Laken
Visueel Festival Visuel – 24/06 – St.Agatha-Berchem
Zomer op de Koer – 24/06 – Anderlecht
Plazey – 23-24-25/06 – Koekelberg