Vrouwen in de openbare ruimte: wandel mee door Koekelberg en Ganshoren en analyseer wat beter kan!

Publicatiedatum: 
Woensdag, 5 juni 2019 - 04:36

Studies tonen aan dat vrouwen zich anders voelen en bewegen dan mannen in openbare ruimten. Ze vermijden sneller een donker parkje en voelen zich onveiliger in slecht verlichte straten. Daarnaast kiezen zij hun routes naar werk, winkel en vrije tijd aan de hand van de infrastructuur die voorhanden is. Bijvoorbeeld: welke voet- of fietspaden liggen er het beste bij als ik met een kinderwagen of fiets rijdt?

 Oproep om mee te wandelen

Daarom doen we een oproep aan alle vrouwen in onze gemeenten: wandel mee en benoem de plekken waar (en hoe) het beter kan in Koekelberg en Ganshoren. Welke straten, parkjes, parkings, enzovoort vermijdt je of wekken angstgevoelens op. Waar vind je het aangenaam vertoeven? Weet je waaraan dat ligt? Samen met een begeleidende gids en fotograaf gaan we in dialoog, vertellen we onze persoonlijke verhalen en proberen we oplossingen te bedenken.

Gezocht: experten/alle vrouwen

Wij zoeken vrouwen van alle leeftijden, beroepsactiviteiten en identiteiten om deel te nemen. Zij zijn immers de experten die zich dagelijks bewegen doorheen ons stadslandschap.
Op 7, 11 en 19 juni wordt er telkens een wandeling van ongeveer 2u georganiseerd. Dit steeds op een verschillend tijdstip en een andere buurt, want de activiteit en sfeer van een bepaalde plek wijzigt doorheen de dag. Afspraak is aan GC De Platoo. Nadien, in juli en augustus, volgen er ook workshops met de fotografe. Hier werken we verder aan onze bevindingen. Het is niet verplicht om aan alle activiteiten deel te nemen.

Programma

7 juni, 12u aan GC Platoo: 1e wandeling
11 juni, 9u aan GC Platoo: 2e wandeling
19 juni, 19u aan GC Platoo: 3e wandeling

5 juli, 12u-14u: workshop 1
11 juli, 16u-18u: workshop 2

Data workshops in augustus nog aan te kondigen
Deelname aan deze activiteiten is gratis!

https://www.facebook.com/events/880640212283448/