Verhalen vanuit je kot: Yazan & Daniela

Publicatiedatum: 
Maandag, 6 april 2020 - 11:04

Tijdens deze eenzame tijden willen we mensen een beetje dichterbij (niet te dicht!) brengen via verhalen. We interviewen bezoekers, vrienden, buren, collega's die we nu al een tijdje niet meer zien. Wil je je verhaal ook kwijt? Stuur dan een mailtje naar onthaal@dezeyp.be. Onze medewerkers nemen dan contact met je op voor een interview vanop afstand.

videobellen

Deze week interviewen we Yazan en Daniela.

Yazan heeft nog een tijdje in De Zeyp gewerkt. Samen met zijn vriendin Daniela werkt hij als vrijwilliger op onze evenementen.

 

Hoe gaat het met jullie?
Daniela: Het gaat min of meer oke met ons. Het valt ons een beetje zwaar om zo lang thuis te zitten, en soms wordt het wel saai.

Welke plannen vallen in het water?
Daniela: Normaal gezien gingen wij op reis naar Turkije in de laatste week van maart. Maar door de snelle verspreiding van het virus werd de reis al snel geannuleerd.

Wie zijn jullie quarantaine buddies?
Yazan: Wij zijn elkaars quarantaine buddies. Daniela werkt van thuis uit. Ik ben ook thuis maar kan niet veel doen voor mijn werk. Aangezien ik normaal met veel mensen in contact kom kan ik niet meer gaan werken.

Wat doe je om te ontspannen?
Yazan: Ik slaap uit tot ongeveer 11u. Omdat ik tot zo laat slaap blijf ik ook tot 's avonds laat wakker. Ik weet het, ik heb geen goede structuur. (lacht)

Wat is het eerste dat je na de lockdown wil doen?
Yazan: Ik denk dat het eerste wat ik ga doen na de lockdown nieuwe kleren gaan kopen is. (lacht) En dan mijn nichtjes gaan bezoeken.

Hebben jullie een tip voor onze lezers?
Daniela: Onze tip voor iedereen is "blijf in uw kot" en niet hamsteren! Laat genoeg producten en geneesmiddelen over voor iedereen die het nodig heeft.

Op de foto zien we Yazan en Daniela tijdens het videochatten met Yazan's broer en nichtjes.