Verhalen vanuit je kot

Publicatiedatum: 
Vrijdag, 3 april 2020 - 12:27

Tijdens deze eenzame tijden willen we mensen een beetje dichterbij (niet te dicht!) brengen via verhalen. We interviewen bezoekers, vrienden, buren, collega's die we nu al een tijdje niet meer zien. Wil je je verhaal ook kwijt? Stuur dan een mailtje naar onthaal@dezeyp.be. Onze medewerkers nemen dan contact met je op voor een interview vanop afstand.

jill

Deze week interviewen we Jill.
Jill is onze communicatiemedewerkster en deelt deze week haar verhaal vanuit haar kot.

Hoe gaat het met jou?
Deze week gaat het goed, de voorbije twee weken was ik onrustig. Ik was ongerust over familieleden die al wat ouder zijn en was erg geraakt door de verschrikkelijke beelden in het nieuws. Langzaam aan heb ik beseft dat ik de televisie en radio vaker uit moet zetten om al dat slechte nieuws wat te filteren. Ik probeer ook niet teveel op facebook te scrollen en nieuwssites op te zoeken. Dat brengt toch wat meer rust in mijn hoofd.

Welke plannen vallen in het water?
Voornamelijk concerten en theatervoorstellingen waarvoor ik tickets had. Ook een familieweekendje in de Ardennen en een citytrip naar Düsseldorf zijn geannuleerd. Ik vind het niet zo erg, het zijn vooral de sociale contacten die ik mis.

Wie zijn je quarantaine buddies?
Mijn vriend en onze zwarte kater. We werken beide van thuis uit. Onze kat is al die tijd en aandacht niet gewoon. Geen idee of hij het positief vindt of niet.

Wat doe je om te ontspannen?
Lezen. Ik had gelukkig nog een dik boek uitgeleend bij de bib. Ik probeer elke dag een wandeling te maken. Ook 's avonds. Dan luister ik naar een podcast. Verder durf ik wel eens luide muziek opzetten en de stress eraf dansen.

Wat is je (nieuwe) lievelingsplek in huis?
Wij hebben een groot raam in de woonkamer dat uitkijkt op de straat. Het is vaak heel ontspannend gewoon naar buiten te kijken. Er stoppen veel kinderen aan het raam omdat onze kat daar vaak zit, en er staat een beeld van een tijger. Zo zien we toch nog mensen - al is het met glas tussen.

Wat is het eerste dat je na de lockdown wil doen?
Uit eten gaan. Nu wij elke ochtend, middag en avond thuis eten ben ik de keuken wat beu geworden. Mijn inspiratie voor gerechten geraakt ook op. Wij zijn geen goede koks vrees ik.

Heb je een tip voor onze lezers tegen verveling?
Een warm bad of warme douche nemen. Het is het meest ontspannende moment van mijn dag.

 

Lees hier het interview met Yazan en Daniela