Theater voorstelling N9 (+ expo)

Publicatiedatum: 
Dinsdag, 29 januari 2019 - 01:40

Amateurs en professionelen maken samen een voorstelling over de autobaan N9. "Wie de Vlaamse identiteit zoekt, kan ze vinden op de N9". Op 16 maart speelt de theater voorstelling N9 in Koekelberg.

N9

N9 maakt N9 - de theatervoorstelling

8 acteurs en een muzikantenduo vormen samen N9. Ze maakten een voorstelling vanuit verhalen op en over de steenweg tussen Gent en Brussel: de N9. Naar elke speelplek nemen ze ook een reizende expo mee: een zelfportret van de steenweg.

Ze trekken rechte lijnen door Vlaanderen. Ze zijn gemaakt van beton en strepen pek. Ze bedwelmen de berijder met het ritme van de macadam. Ze zijn een thuis voor genadeloos in twee gespleten ingeslapen dorpen, maar even goed voor beduimelde hoerekoten en te grote winkels in vergane glorie. Ze snijden genadeloos door het landschap, soms bloedschoon en dan weer oerlelijk. Ze heten N en dan nog iets. Het zijn de steenwegen. Betonnen darmkanalen van Vlaanderen. Noodzakelijk en onappetijtelijk, schoon en lelijk tegelijk.

Ontdek N9

Herbeluister het interview op radio2: https://www.youtube.com/watch?v=-PzU1tmsET0

Bekijk de trailer: http://www.n9maaktn9.be/trailer

Meer informatie: www.n9maaktn9.be

TEKST & REGIE – Koen Boesman
EXPO – Charlotte Peys
SPEL – Andreas De Kerpel, Annelies Vereecke, Ellen Valkenborgs, Erwin Coppens, Karen Vermeir, Lies Geldhof, Marieke Stubbe & Pepijn Vandelanotte
MUZIEK – Elisabeth De Loore
ZANG – Moumy / Mohamed Chahou
SCENOGRAFIE – SkepSkets – Rubben Smits
KOSTUUMS – Elise Goedgezelschap & Cisse Royens

Voorstelling

De speelplekken zijn Wetteren, Melle, Asse, Molenbeek, Lede, Gent, Koekelberg en Aalst. 

Reserveer je tickets voor de voorstelling in Koekelberg (16/3) via GC De Platoo, 02 412 00 50, deplatoo@vgc.be