Nieuw toonmoment van Transo Collect

Publicatiedatum: 
Dinsdag, 5 mei 2015 - 10:19

Life/Work in progress

Zaterdag 16/05 om 20u en zondag 17/05 om 15u in Bronks.

transfo collect

Artistieke leiding: Geert Opsomer

Coördinator: Jeff Nuyttens

Transfo Collect bestaat sinds 2013. Jongeren die niet meteen de weg vinden naar de theaterpraktijk worden actief opgespoord en krijgen wekelijks de ruimte om samen met ervaren acteurs en dansers te experimenteren, leren en creëren.

Transfo Collect stimuleert en begeleidt sinds 2013 jongeren tussen 16 en 26 jaar in het ontdekken of ontwikkelen van een eigen artistieke taal.

Elk talent krijgt de ruimte om zich te ontplooien. Hun eigen verhaal krijgt een groter platform, binnen een groep en op een podium, waardoor ze een grotere zeggenschap krijgen binnen de maatschappij.

De jongeren worden begeleid door professionele makers die hun ervaring graag delen met de jonge wolven. Het gaat van theater tot dans, beatbox tot rap, tekst tot beeld.

Dit is een project van RITS | School of Arts en De Kriekelaar en wordt ondersteund door de VGC en CultuurCentrum Brussel.

 

De voorstelling: Life/Work in progress

In Bronks tonen de TransfoCollecters op 16 en 17 mei 'Life/work in progress' gebaseerd op het materiaal dat ze ontwikkelden rond hun dromen en hun ervaringen van identiteit.

Moet alles kapot voor we aan iets anders kunnen beginnen?

Wanneer eindigt iets en wanneer begint iets nieuws?

Waarom wordt iemand met een complexe identiteit vlug gemarginaliseerd?

Is identiteit een constructie die kan veranderen?

Wat zijn de illusies en de valstrikken van onze identiteit?

Als we allemaal samen hard zouden werken om iemand zijn droom te realiseren, zouden we dan ook een ander iemand ervan gemaakt hebben?

"Ik ben een dagdromer (…) Ik kom uit geen enkel land, uit geen enkele stad, uit geen enkele stam. Ik ben een kind van de weg…Alle talen en gebeden behoren mij toe, maar ik behoor geen enkele van hen toe…” Amin Malouf