KUKUNOR

Publicatiedatum: 
Dinsdag, 18 september 2018 - 09:37

Een theaterstuk over conflict en oorlog, in gesproken en gebarentaal.
Première op zaterdag 29 (20u) en zondag 30 september (15u) in GC De Zeyp in Ganshoren.

Kukunor

Nor en Hari

Op de grens van landen die met elkaar in conflict zijn bewaken vier individuen een desolate grenspost. Doorheen de jaren die ze zij aan zij doorbrengen als grenswacht, ontstaat er een vreemde vertrouwensband tussen hen. Ze filosoferen met elkaar, bewonderen en minachten elkaar. Ondanks hun vijandelijke posities en het gruwelijke verleden wordt het steeds moeilijker voor hen om de oorspronkelijke reden van het conflict te blijven steunen en verdedigen.

Nor en Hari zijn de hoofdpersonages in dit verhaal. Hari bracht de zoon en echtgenoot van Nor om het leven, maar weet echter niet dat de vrouw aan de andere kant van de grens de moeder en echtgenote van zijn slachtoffers is.
Het verhaal ontwikkelt zich op de grens van haat en liefde, begrip en onbegrip voor de ander. Het stelt het wij-zij denken, het snelle oordelen en bestaande machtsstructuren in vraag.

Tweetalig

Kukunor is een tweetalige voorstelling die de Vlaamse gebarentaal en de Vlaamse gesproken taal blendt tot één geheel. Hierdoor kan een doof en horend publiek de voorstelling samen volgen zonder gebruik van boventitels of tolken.

Voor de eerste keer in België wordt er een tweetalig theaterstuk, geschreven voor en gespeeld door dove en horende acteurs, op de planken gebracht. Het originele stuk werd geschreven door de Finse schrijver Eero Enqvist en wordt nu in 5 landen opgevoerd: Bulgarije, Portugal, Kroatië, Groot-Brittannië en België.

Kukunor

Caroline Rottier en Lut Reysen spelen samen het personage Nor.
Tomas Pevenage en Serge Vlerick vertolken samen het personage Hari.

REGIE: Dahlia Pessemiers-Benamar
BEELD: Bernaded Dexters
DECOR: Sibren Hanssens
TECHNIEK: De Piraten
MET DANK AAN: Soetkin Bral, Sandra Delgadillo, Saïdjah Gallo en Sueño De Smet

Tickets via onthaal@dezeyp.be of 02 422 00 11
10 euro (kassa) / 8 euro (voorverkoop)