Expo Pieter Fannes

Tentoonstelling 'Soortenschat' - illustraties door Pieter Fannes

Van 4 maart t.e.m. 24 juni

Met ‘Soortenschat’ hebben bioloog Geert-Jan Roebers en illustrator Pieter Fannes een prachtig boek gemaakt waarin de meest voorkomende soorten van onze (stedelijke) fauna en flora op kindermaat worden beschreven. Mensen hebben een steeds grotere hang naar rustgevende natuur, maar als het erop aankomt om de soorten te herkennen – of het nu om een bepaalde boom gaat, een wesp of een vogel –, gaat dat al heel wat moeizamer.

Het boek biedt hiertoe de nodige basiskennis. De Brusselse tekenaar Pieter Fannes heeft de natuurgetrouwe en humoristische illustraties erbij gemaakt. Een ruime selectie tekeningen vormt de ruggengraat van deze tentoonstelling.

VERNISSAGE

Zaterdag 4 maart 2023, van 15 tot 18 uur

15:00 > 17:00 – hapje en drankje, in aanwezigheid van de auteur en de illustrator

17:00 > 18:00 – lezing door Geert-Jan Roebers :

Als je de natuur in gaat, is het alsof je een taal hoort waarvan je geen woord verstaat. De belangrijkste woorden van die taal zijn soorten. Natuurlijk, je kent er al aardig wat. De ijsbeer en de tijger bijvoorbeeld. Maar die zie je niet zo snel in de natuur. Een kauw, kokmeeuw of kruisspin wel. En planten vind je altijd en overal. Maar om ze écht te zien, moet je ze eerst kennen.

Schrijver en bioloog Geert-Jan Roebers vertelt je hoe je in korte tijd een woordje mee kunt praten in de natuur. En dat achter al die soorten een mooi verhaal zit. Hoe meer je weet, hoe leuker het wordt. En wees maar niet bang dat de verhalen ooit op zullen zijn…

Het boek 'Soortenschat' zal te koop zijn op de vernissage en kan gesigneerd worden door de auteur en illustrator.

De tentoonstelling en vernissage gaan door in de Nederlandstalige Gemeentelijke Bibliotheek (Zeypstraat 47 – 1083 Ganshoren)

De tentoonstelling kan daarnaast bezocht worden tijdens de openingsuren van de bibliotheek

www.ganshoren.bibliotheek.be

Kleurwedstrijd

Tijdens de duur van de expo kunnen kinderen kleurplaten getekend door Pieter Fannes inkleuren en inleveren in de bib. Er worden heel wat prijzen uitgedeeld!