Brussel Helpt

Publicatiedatum: 
Woensdag, 26 oktober 2016 - 03:07

Samen helpen we mensen met een handicap 

brussel helpt

Brussel Helpt is de jaarlijkse solidariteitsactie van BRUZZDit jaar zet BRUZZ zich samen met de Brusselse gemeenschapscentra in voor Indivo en de Braillelige. 

Dit jaar helpen we mensen met een beperking in de stad. 

Van 14 november tot 4 december worden heel wat acties opgezet. 

We steunen organisaties die de stad leefbaar maken voor mensen met een handicap. 

Indivo engageert zich in Brussel al jaren voor mensen met een handicap met heel wat vrijetijdsactiviteiten, van een uitstap op café tot een reis naar het buitenland. Het enthousiaste team van Indivo wil in de eerste plaats ontmoetingsmomenten creëren voor personen met heel uiteenlopende beperkingen. Daarnaast is het ook mogelijk om via individuele vrijetijdsbegeleiding de sport of activiteit te vinden die het best past bij je past.

Dankzij Brussel Helpt krijgt de problematiek veel aandacht. Met de opbrengst van de inzamelactie kan Indivo materiaal aankopen om te gebruiken bij hun activiteiten: een wandel-gps, tenten, plooifietsen,… Daarnaast wil Indivo haar leden een bredere toegang bieden tot alle Brusselse activiteiten door ze aan een verlaagde prijs of helemaal gratis aan te bieden. Door aan te sluiten bij het reguliere aanbod krijgen Indivo-leden en de andere deelnemers de kans elkaar te ontmoeten. 

Ook de Braillelige zet zich met afdelingen in heel België in voor blinden en slechtziende personen. Brussel is soms een echte jungle voor mensen met een beperkt zicht. De Brailleliga helpt hen met onder andere mobiliteitstrainingen, praktische ondersteuning en de zoektocht naar werk.  

Elk jaar organiseert de Brailleliga haar technologiebeurs BrailleTech. Hier kunnen de deelnemers de verschillende materialen en nieuwe technologieën die op de markt zijn, testen en aankopen. Het is dé jaarlijkse afspraak waar mensen met een visuele beperking samenkomen en waar het hele aanbod samen te bezichtigen is. Deze beurs organiseren, kost natuurlijk heel wat geld.

 

Ook jij kan Brussel Helpt helpen.

- Door deel te nemen aan de activiteiten, terug te vinden op de website http://www.bruzz.be/nl/brussel-helpt-activiteiten

- Door een button te kopen in De Zeyp of een vrije bijdrage te stoppen in de collectebus

- Door je favoriete plaatje te kopen 

Een bijdrage storten voor Brussel Helpt mag natuurlijk ook altijd. Graag zelfs. Je kan je bijdrage storten op het rekeningnummer BE77363156684342 (met vermelding Brussel Helpt)

Alle informatie op www.brusselhelpt.be http://www.brusselhelpt.be