BRUSSEL HELPT

Publicatiedatum: 
Woensdag, 4 november 2015 - 03:17

De Vlaams Brusselse media en de gemeenschapscentra slaan de handen in elkaar om geld in te zamelen voor Minor Ndako, een vzw die zich inzet voor niet begeleide minderjarige vluchtelingen.

brussel helpt

De Vlaams Brusselse media en de gemeenschapscentra slaan de handen in elkaar om geld in te zamelen voor Minor Ndako.

Drie weken lang organiseren we allerlei activiteiten in het hele Brusselse Gewest: een fototentoonstelling, concerten, etentjes, documentaire en debat enzovoort. De opbrengst gaat integraal naar Minor Ndako. Deze organisatie vangt niet-begeleide minderjarige vluchtelingen op. Dat doen ze met kennis van zaken én een goed hart. De jongeren krijgen er naast een bed en eten ook professionele begeleiding naar een zelfstandig leven.

Daarnaast informeren we over en sensibiliseren we rond het vluchtelingenthema en meer bijzonder over kinderen en jongeren die niet-begeleid door hun ouders in Brussel toekomen.

tvbrussel, Brussel Deze Week, AGENDA magazine, brusselnieuws.be en FM Brussel berichten van 15 november tot 5 december over hun realiteit en over de acties die opgezet worden om geld in te zamelen. De activiteitenkalender vind je hier: http://www.brusselnieuws.be/nl/brussel-helpt-evenementen
 

GC De Zeyp organiseert naar aanleiding van de officiële opening van de Nederlandstalige bibliotheek een familie en solidariteitsnamiddag op zaterdag 21 november.  Met Kamishibai vertellingen voor de allerkleinsten, een schminkstand en jeugdauteur en actrice Gerda Dendooven komt één van haar verhalen vertellen ondersteund door haar eigen prachtige tekeningen. Vanaf 17u30 is iedereen welkom om een hapje te komen eten voor het goede doel (te reserveren voor 14 november via GC De Zeyp, onthaal@dezeyp.be of 02/422.00.11). Op het menu: een groenten-tomatensoep, kalkoenmedaillon en tiramisu.