Bio-pakketten van Den Diepen Boomgaard

Publicatiedatum: 
Woensdag, 31 oktober 2018 - 09:59

Bio-groenten worden steeds populairder. Heel verwonderlijk is dat niet: ze zijn gezonder en ook lekkerder. Zelfs grootwarenhuizen hebben dat door. Maar wist je dat je ook elke dinsdag een pakket bio-groenten of –fruit kan komen oppikken in GC De Zeyp? Den Diepen Boomgaard levert ze dagvers aan.

groentenpakket

Den Diepen Boomgaard is een bio-boerderij in Grimbergen, en tevens een sociale werkplaats. Ook mensen die niet of nauwelijks aansluiting vinden bij de arbeidsmarkt, hebben wel degelijk talenten. Ze kunnen nu ervaring opdoen en herademen. Letterlijk ook, want werken in de bio-tuin geeft voldoening èn zuurstof.

Bio-groenten kweken, is arbeidsintensief. Er wordt bewust gekozen om geen pesticiden of chemische meststoffen te gebruiken. Dus komt er automatisch meer handenarbeid bij kijken. Maar dat loont de moeite: de geteelde groenten zijn echte vitaminen- & smaakbommen.

Bio-abonnement
Wil jij deze bio-groenten ook eens op je bord? Dat kan. Neem dan een abonnement op een wekelijks of tweewekelijks groentepakket. Elke dinsdag levert Den Diepen Boomgaard de bio-pakketten aan in GC De Zeyp. Rechtstreeks van de boerderij, want we zijn voorstander van de korte keten. Je kan jouw pakket afhalen tussen 14u en 18u.

Wat kost het?
Alles hangt af van hoeveel mensen van jouw pakket mogen meegenieten. Singles eten minder dan bijvoorbeeld een gezin van 4. Een éénmanspakket kost 7€, eentje voor 2 personen 12€, een 4 persoonspakket kost 21,50€.  Je kan ook kiezen voor een mix van groenten en fruit aan 17,30€ en/of voor een bio-fruitmand van 12€.
Betalen gebeurt per bankdomiciliëring.

Wat er zoal aan seizoensgroenten in je pakket belandt? Dat varieert. Telkens een week vooraf krijg je in je mailbox een overzichtje. In de zomer is het aanbod uiteraard groter en gevarieerder. Maar ook wintergroenten zijn de moeite waard.  Op onze website vind je overigens een pak recepten, ook met minder gekende groenten.

Zit je vooral altijd vast aan jouw abonnement?
Natuurlijk niet. Je kan een abonnement probleemloos opzeggen. Of een aantal weken stilleggen, bijvoorbeeld wanneer je met vakantie trekt. Gewoon één week vooraf verwittigen volstaat.

Ben je toch niet helemaal te vinden voor een pakket dat wekelijks door Den Diepen Boomgaard voor jou wordt samengesteld? Geen probleem: we hebben nog andere formules.

Zelfoogsttuin
Dat kan onder het handige motto: ‘ik oogst wat anderen zaaien’.

Hoe werkt het?
De tuinploeg van Den Diepen Boomgaard bewerkt de bodem, zaait en plant en verzorgt de groenten en het fruit tot alles oogstklaar is. Alles bio dus zonder pesticiden of kunstmeststoffen.
En dan is het aan de zelfoogsters: zij mogen in de tuin de groenten oogsten voor eigen gebruik. En dit op het moment dat hen het beste past, het hele jaar door. Ze kiezen ter plekke waar ze zin in hebben.

Je dient dan wel eerst met het hele gezin lid te worden van de zelfoogsttuin en je betaalt daarvoor een jaarprijs. Singles of kleine gezinnen betalen uiteraard minder dan grote. En voor specifieke situaties (co-ouderschap, kot-studenten,…) worden de prijzen aangepast.

Den Diepen Boomgaard, Rijkenhoekstraat 80, 1850 Grimbergen  02/270.00.35

Meer info over bio-abonnementen: katrien@diepenboomgaard.be
Meer info over de zelfoogsttuin: koen@diepenboomgaard.be
Of surf naar www.diepenboomgaard.be