Bûûmplanters

Publicatiedatum: 
Dinsdag, 29 november 2016 - 03:49

Bûûmplanters is een open Brussels collectief dat binnen de eigen mogelijkheden werkt aan leefbaarheid, veerkracht en biodiversiteit. 

buumplanters

In december 2016 lanceerd dit open Brussels collectief een boomplantcampagne in Brussel via growfunding.be. Daarin mobiliseren we onze medeburgers, organisaties, bedrijven en scholen om ook Bûûmplanter te worden en een boom, struik of klimplant aan te planten in de onbebouwde ruimte waarover ze beschikken.

Vele kleintjes vormen een enorm potentieel

Jouw terras, gevel, tuin, schooltuin of bedrijfsterrein maakt deel uit van een enorm potentieel aan groene ruimte in Brussel. Maar liefst 42% van de onbebouwde ruimte in onze stad is in privébezit (tegenover een totaal van 32% aan openbare parken en bos).

Wil je vanuit jouw stukje groene ruimte met ons werk maken van de leefbaarheid, veerkracht en biodiversiteit van Brussel? Dan voorzien we graag advies en levering van plant(en) voor jouw plaats.

Beschik je zelf niet over voldoende ruimte voor een boom, maar wil je graag meewerken aan meer groen in Brussel? Dat kan, met jouw financiële steun planten we een boom in een Brusselse school. Honderden kinderen en leraren zullen er dagelijks van genieten.

De inzet

Geurige bloesems, vrolijke vlinders, lekkere vruchten, fluitende vogels, zuivere lucht, een schaduwplaats en afkoeling in de zomer...meer groen zorgt voor een pak meer levenskwaliteit in onze stad.

Als Bûûmplanter willen we nog een stapje verder gaan. Dankzij de samenwerking met het Centrum voor Botanische Verrijking (www.botanischeverrijking.be) bieden we niet-alledaagse planten aan die vergeten worden in ons lokaal tuincentrum.

Dat we zo ook werken aan een rijkere biodiversiteit en meer veerkracht om de gevolgen van klimaatverandering op te vangen, is mooi meegenomen.

Wat mag je verwachten als Bûûmplanter?

-       Advies en levering (thuis of ophaalpunt in jouw buurt) van één of meerdere struiken, klimplanten en/of bomen (voorjaar 2017).

-       Onderhoudstips

-       Eeuwig lidmaatschap en opname in de inventaris van verspreide planten.

-       Jaarlijkse bijeenkomst om over dit alles een boompje op te zetten, letterlijk en figuurlijk.

Je kan ook Bûûmplanter worden indien je zelf geen plaats hebt om te planten. Financier het project en kies ervoor de reward niét te ontvangen. Wij garanderen dat jouw bijdrage integraal wordt geïnvesteerd in de vergroening van Brusselse scholen.

De rewards voor Bûûmplanters

We hopen via growfunding.be een bedrag van 10.000 euro in te zamelen in de periode van 1 december tot en met 31 januari. Bijdragers ontvangen volgend pakket in return:

-       10€: Button, uitnodiging jaarlijkse bijeenkomst, bijdrage voor groenere speelplaats

-       35€: Button, advies en levering van struik of klimplant, uitnodiging jaarlijkse bijeenkomst

-       50€: Button, advies en levering van boom, uitnodiging jaarlijkse bijeenkomst.

-       90€: Button, advies en levering van twee struiken en/of bomen, uitnodiging jaarlijkse bijeenkomst.

-       135€: Button, advies en thuislevering van grote boom, uitnodiging jaarlijkse bijeenkomst.

-       500€: Maatpakket voor organisaties. Inclusief certificaat, bomen, groepsactiviteit, uitnodiging jaarlijkse bijeenkomst.

-       1500€: Maatpakket voor bedrijven. Inclusief certificaat, bomen, groepsactiviteit, uitnodiging jaarlijkse bijeenkomst.

 

Meer info

-       www.growfunding.be/buumplanters

-       www.facebook.com/buumplanters

-       Yoeri Bellemans – bellemansyoeri@hotmail.com - 0498 67 38 82