Families

Families

Kinderen zijn belangrijk voor De Zeyp. Daarom stellen we sinds enkele jaren ook voor hen een gevarieerd programma samen dat zowel hun hart als dat van hun ouders sneller doet slaan.

Uit diverse studies blijkt het belang van cultuurinitiatie op jonge leeftijd en daar willen we in De Zeyp graag aan meewerken. Ter aanvulling op de talrijke schoolvoorstellingen, programmeren we vier theater-, dans- of muziekvoorstellingen per seizoen. Daarbij vinden we het belangrijk de commerciële paden te verlaten – de televisiehelden zal u niet gauw zien verschijnen in De Zeyp. Wel de kleine, verborgen pareltjes waar uw kind niet dagelijks mee geconfronteerd wordt en die (even) tot nadenken stemmen. Ook daarom creëren we na de voorstelling een ontladingsmoment: warme choco, een verse pannenkoek of frisse fruitsla, speelruimte en knutselprutselmateriaal zorgen ervoor dat uw kind even kan loskomen en spelen met de andere kinderen. Bovendien leert u op die manier ook de andere ouders kennen.

Daarnaast zetten we in op een intense samenwerking met de Gezinsbond. Workshops, wandelingen, picknicks,… ontmoetingen met de hele familie staan centraal. Als u zich aangesproken voelt om mee na te denken over plezante momenten die we met alle Ganshorense gezinnen kunnen organiseren, aarzelt u dan niet! We staan open voor alle voorstellen!

Familietheater De koning zonder schoenen

6.10.2019

Een voorstelling over verdriet, hoop en geluk.
Over geven en krijgen en dat rijkdom veel meer is dan rijk zijn.

FilmloKET 'Supa Moda' (8+)

23.10.2019

Maandelijks film op woensdagnamiddag voor de hele familie

FilmloKET 'Gus' (5+)

20.11.2019

Maandelijks film op woensdagnamiddag voor de hele familie

Familietheater PLUCHE

14.12.2019

De Ursus adulans ad dormiendum - vrij vertaald de Knuffelbeer of kortweg Knuffel - bestaat in de meeste gevallen uit stof, draad en een te verwaarlozen percentage plastic.
Maar voor het overgrote deel ( 95%) uit pluche!

FilmloKET 'Monky' (6+)

18.12.2019

Maandelijks film op woensdagnamiddag voor de hele familie