Families

Families

Voorstellingen

Uit diverse studies blijkt het belang van cultuurinitiatie op jonge leeftijd en daar willen we in De Zeyp graag aan meewerken. Ter aanvulling op de talrijke schoolvoorstellingen, programmeren we vier familievoorstellingen per seizoen. We creëren na de voorstelling een ontladingsmoment: warme choco, een verse pannenkoek of frisse fruitsla, speelruimte en knutselmateriaal zorgen ervoor dat de kinderen zich even kunnen uitleven. Bovendien leert u op die manier ook de andere ouders kennen.

Filmnamiddagen

Maandelijks, op woensdagnamiddag, programmeren we een kinder- of jeugdfilm in onze theaterzaal. FilmloKET is de ideale woensdagnamiddag activiteit om met vriendjes of (groot)ouders te ontspannen.

Oudercafé

In samenwerking met Kind & Gezin organiseert het gemeenschapscentrum maandelijks een Oudercafé. Jonge jongers zijn welkom op deze gratis ontmoetingsmomenten. Een expert(e) geeft hen informatie over een bepaald onderwerp, de baby’s en peuters kunnen spelen op de speelmat, en nadien is er tijd voor een babbel bij een koffie of thee.

‘t Labo

Deze nieuwe jeugdruimte in De Zeyp werd mee ontworpen door de kinderen die hier hun tijd zullen doorbrengen met speler, leren en ontspannen. Tijdens de workshops muurschilderen en grafitti kreeg het interieur al een unieke stempel, maar de jongeren denken ook mee over welke bestemming deze ruimte krijgt. Het is een lokaal dat helemaal bestemd is voor de jongste Ganshorenaren.