Voor anderstaligen

1

In De Zeyp we like to help people to practice the Dutch language

We organise conversatiegroepen, kookgroepen, films en 1 zangactiviteit for people who are not Dutch native speakers. Everybody who wants to practice the Dutch language is welcome to participate in thee activities.

 

Conversatiegroep op woensdagavond

Samen je Nederlands oefenen op woensdagavond van 18u30 tot 20u00 

Onder begeleiding van Nederlandstalige vrijwilligers wordt er van 18.30 tot +/- 20.00 uur gezellig in het Nederlands gebabbeld rond een bepaald thema. Een leuke manier om Nederlands te oefenen en nieuwe dingen en mensen te ontdekken.

Koffie en koekjes zijn steeds aanwezig.

De conversatiegroep zal opnieuw worden opgestart begin september 2015. Meer info volgt later!

Niet tijdens de schoolvakanties

Prijs: 5 Euro voor de hele reeks (+/- 8 sessies)

 

Z3 Kookgroep

1x per maand op donderdag samen koken en je Nederlands op een leuke manier oefenen.

Mensen die Nederlands willen oefenen komen 1x/maand een donderdagavond samen om een maaltijd te bereiden en dan gezellig samen te genieten van het lekkere eten. Telkens stellen 2 deelnemers een recept voor aan de anderen en geven ze uitleg bij het koken.

Speciaal aan deze kookgroep! Dit jaar hebben we besloten het project nog een meerwaarde te geven door samen te werken met CVO Lethas en met vrijwilligers van KWB Ganshoren en Femma Ganshoren.

 

Films

2 maal per jaar vertonen we een film aan de klassen van CVO Lethas. We plaatsen uiteraard ondertitels zodat anderstaligen de film zo goed mogelijk kunnen volgen. We selecteren ook steeds films die zowel aan duidelijke taal voldoen als ons interessant lijken voor de cursisten. Dit jaar zijn dat ‘Hasta la Vista’ en ‘Tot Altijd’.

 

Zing mee met…

Oefen je de Nederlandse taal graag al zingend? Met een stevige schep goesting, adrenaline en liefde voor muziek zingen we onder professionele begeleiding onsterfelijke Nederlandstalige hits. Superambiance verzekerd!

 

Muziekgroepje

De Zeyp wil mensen die graag samen muziek willen maken, oefenruimte en (eventueel) een podium geven.

Zo brengen we mensen die Nederlands willen leren en een muziekinstrument spelen of graag zingen, samen met andere Nederlandstaligen die muziek willen maken. We hopen dat mensen door muziek te maken ook connecties maken en ondertussen kunnen ze hun Nederlands oefenen, toch mooi meegenomen, niet?

De muziekgroep kiest er dan zelf voor wanneer en hoe vaak ze willen oefenen,...of ze willen optreden in De Zeyp of op één van onze activiteiten, bijvoorbeeld op Plazey.

 
Fotogalerij: 
1
1
1
1
1
1
1
1
1
1
1
1
1