Concept “Zeyphuis”

Reeds jaren gelooft de vzw Gemeenschapscentrum De Zeyp sterk in een meerwaarde van meerdere functies onder één dak. 

Een eerste uitbreiding werd gerealiseerd in 2007 door het oprichten van een Lokaal Dienstencentrum. Dit Lokaal Dienstencentrum is sinds een aantal jaren op kruissnelheid en bewijst dagelijks te beantwoorden aan een reële nood.

Het GC pleitte in de voorbije jaren ook voor de oprichting van een Gemeentelijke Nederlandstalige Bibliotheek Ganshoren en zocht naar mogelijkheden om ook deze belangrijke cultuurpeiler onder het hetzelfde dak onder te brengen. Sinds begin 2015 is een voorlopige bibliotheek geïntegreerd in De Zeyp. Een eerste stap.

Door ook de exploitatie van de volkse ontmoetingsruimte en café ’t Zeypke op zich te nemen en door de opname van Kind en Preventie met de wekelijkse raadpleging voor jonge ouders, krijgt het Zeypconcept nog meer vorm.

Het gehele "Zeyphuis" was gepland als nieuwbouw in de loop van 2014-2015, maar liep vertraging op door de regeringsbeslissing om VIPA gelden voor twee jaar te bevriezen. Ondertussen zijn de werken gestart en zou het nieuwe gebouw in juni 2019 afgewerkt moeten zijn.