Voor anderstaligen

Pour la version Française, cliquez ici.
For the English version, click here.


In De Zeyp willen we mensen die Nederlands leren, helpen hun Nederlands te oefenen.

We organiseren wekelijkse conversatiegroepen, maandelijkse kookgroepen, 2 films per jaar en 1 zangactiviteit voor anderstaligen.

Hieronder vind je alvast wat meer uitleg over de taalstimulerende activiteiten in de Zeyp. Voor meer informatie kan je mailen naar grietkin.demulder@dezeyp.be.

In al deze activiteiten worden we ondersteund door vrijwilligers van Ganshoren en omstreken, CVO Lethas en Bru-Taal
 

Conversatiegroep op donderdagavond

Samen je Nederlands oefenen op donderdagavond van 18u30 tot 20u00.

Onder begeleiding van Nederlandstalige vrijwilligers wordt er van 18.30u tot 20.00u gezellig in het Nederlands gebabbeld rond een bepaald thema. Een leuke manier om je Nederlands te oefenen en nieuwe mensen te ontmoeten.

Reeks najaar 2017:

- Reeks 1: 21 september / 28 september / 5 oktober / 12 oktober / 19 oktober / 26 oktober / 9 november / 16 November /  23 November / 30 November / 7 december / 14 december / 21 December

Prijs: 5 euro voor de hele reeks. Je schrijft je in voor de hele reeks (tien lessen).
 

Kookgroep

Iedere 3de donderdag van de maand van 19:30 tot 22:00 wordt er samen gekookt en kan je je Nederlands op een leuke manier oefenen.

Mensen die Nederlands willen oefenen kunnen op de 3de donderdag van iedere maand samenkomen om een maaltijd te bereiden en dan gezellig samen te genieten van het lekkere eten. Telkens stellen 2 vrijwilligers een recept voor en geven ze uitleg bij het koken.

De kookgroep wordt begeleid door vrijwilligers, en soms zijn ook leden van de KWB & Femma Ganshoren aanwezig. Zo leer je het Ganshorense vereningsleven van binnenuit kennen!

Prijs: 4 euro per keer
 

Cinederlands

2 maal per jaar vertonen we een film aan de klassen van CVO Lethas. We plaatsen uiteraard ondertitels zodat anderstaligen de film zo goed mogelijk kunnen volgen. We selecteren ook steeds films die zowel aan duidelijke taal voldoen als ons interessant lijken voor de cursisten. 

Dinsdag 16 om 19u en 17 oktober om 9u30 en om 13u30: Sprakeloos
Het leven van de succesvolle schrijver Jan Meerman wordt ondersteboven gekeerd wanneer zijn moeder onverwachts een beroerte krijgt. Zijn flamboyante en levendige moeder verliest haar spraakvermogen. Haar spraak wordt herleid tot jammerlijke kreten en brabbeltaal. 
Jan worstelt in deze moeilijke periode met de deadline van zijn nieuwe roman. De confrontatie die Jan moet aangaan met zijn moeder dwingen hem om alles in vraag te stellen, ook zijn literaire prioriteiten.
 

 

Fotogalerij: 
a
b
d
f
g
j
k
d
e
r
s
m