Vakantie & vrije tijd

Vakantie en vrije tijd

De creatieve kindercursussen tijdens de vakanties die De Zeyp samen met De Platoo en De Kroon organiseert, zijn al jaren een begrip. Iedere schoolvakantie proberen we verrassend uit de hoek te komen en engageren we kunstenaars, leerkrachten uit het kunstonderwijs of artistieke organisaties om een hoogstaand programma uit te werken. Aan het einde van een hele week creatief werken, organiseren we een toonmoment voor ouders en grootouders.

In de krokus- en paasvakantie bestaat het namiddaggedeelte van de kindercursus uit sportieve activiteiten. Begeleid door sportleerkrachten van de VGC Sportdienst kunnen de kinderen zich uitleven op de terreinen van Sint-Agatha-Berchem of Koekelberg.

In de zomervakantie trekken we richting jeugdhuis Tongeluk en Laarbeekbos – net voor de schoolpoorten weer openzwaaien, mogen de kinderen nog een laatste keer ravotten en … zich vuil maken!

Tijdens het schooljaar organiseert De Zeyp ook theaterateliers op woensdagen voor kinderen van 10 tot 13 jaar, staan er geregeld familievoorstellingen op het programma of organiseren we leuke workshops zoals bvb een lees-en knutselworkshop.

KoorMA 2018
12.1.2018 - 29.6.2018
koorMA is een intergenerationeel en meertalig koor waarin ouders en grootouders samen zingen met hun kinderen en kleinkinderen. Zing je graag? Schrijf je dan in en neem gerust je hele familie mee!
SPORT IN BRUSSEL
22.6.2018
Vanaf 16u is er sport voor iedereen. Voetbal, badminton, petanque, gevechtssport... Sport in Brussel zorgt voor de begeleiding.
SPORT IN BRUSSEL
23.6.2018
Na de match tussen België en Tunesië kan het niet anders of er staat voetbal op het programma. Jongens, meisjes, in een pannakooi of gewoon op straat. BBJA leert je zelfverdedigingstechnieken en is scheidsrechter bij enkele spannende grapplingtornooien. Je kan ook klimmen, badmintonnen, baseballen, dansen. Het hele programma vindt je op de aanplakborden.
KACHIRI FAES
24.6.2018
Kachiri komt je tijdens de zomer uitleggen hoe je een modderkeuken bouwt. Op Plazey geeft ze een voorsmaakje.
SPORT IN BRUSSEL
24.6.2018
De hele dag overal sport.
24.6.2018
Beikes
24.6.2018
Beeldenstorm is al jaren vaste waarde op Plazey. Ze brengen een reuzetent mee, een expo van hun jaarwerken, je kan er terecht om vliegertjes te maken en wat dacht je van lasercutting? In hun eigenste dorp weten ze je zo te charmeren.
24.6.2018
De kunst van het knippen.
24.6.2018
Kunst uit recyclagemateriaal. Moet kunnen.
24.6.2018
Uit toiletpapierrolletjes notitieboekjes maken? Het kan. Kijk maar.

Pages