Scholenwerking

Onze scholenwerking is misschien wat minder zichtbaar voor het publiek dan onze voorstellingen, workshops en festivals in de vrije tijd, maar daarom zeker niet minder prioritair. De band met de lokale scholen is voor ons zeer belangrijk. Met cultuur kun je niet vroeg genoeg in contact komen. We bieden de leerlingen (zowel kleutertjes als de lagere school) dan ook met veel plezier de kans om kennis te maken met verschillende kunstdisciplines en educatieve activiteiten. We houden hierbij in sterke mate rekening met de specifieke Brusselse context waarin de kinderen naar school gaan en leven.  

Voor elke leeftijd zijn er jaarlijks verschillende activiteiten in De Zeyp zelf, maar soms ook op verplaatsing of in de school. De theatervoorstellingen, films, concerten, maar ook workshops, wandelingen en museumbezoeken zullen de kinderen hopelijk warm maken om in de vrije tijd zelf op zoek te gaan naar cultuur. Of om zelf op de planken te staan, te tekenen, schilderen, schrijven, dansen…

Scholenwerking > Podium

Niet Vergeten
23.4.2018 - 24.4.2018
Een theatraal luisterboek met een nieuwe theatertekst door Joke van Leeuwen. We krijgen een doosje mee en moeten allemaal een koptelefoon opzetten. We zien hoe een vrouw een grot schoon veegt. Het stelt de hersenpan zonder hersens voor. De vrouw zal die holte vullen met archiefkasten in verschillende hoogtes en met heel veel laatjes.