Plazey

Plazey

Plazey bestaat dit jaar 25 jaar! Wat in 1992 begon als een bescheiden ontmoetingsfeest op de kiosk, groeide door de jaren heen uit tot een gezellig stadsfestival in het mooiste park van Brussel. Welke (Nederlandstalige) Brusselaar kan zeggen dat hij er niet een paar namiddagen van zijn leven versleet?

Een bonte stoet artiesten, een gevleugeld publiek en bergen lekkere slaatjes en barbecueworstjes passeerden onder de bomen. Een klein podium, een groot podium, nog een groter podium, een opblaasbaar megafilmscherm: Plazey heeft zich al in vele vormen en gedaanten getoond. En sinds vorig jaar niet enkel met een festival, maar ook met een heuse zomerbar. Met Bar Eliza blijft Plazey een hele zomer in het park.

Welkom dus, op wat een fijn verjaardagsfeestje wordt. Internationale muziekgroepen, lekker eten, lieve mensen en mooie zonnekleuren. En om 18u nodigen we iedereen uit op een heuse handenklap – een applaus voor het park, voor Plazey, voor Brussel, voor iedereen die er is. A la bonheur.

PS. Iemand zich ooit afgevraagd wie die rare naam Plazey eigenlijk bedacht heeft? Wij ook! Of zou het dan toch gewoon het feestelijk samengaan van de PLAtoo en de ZEYp zijn?

Dit jaar van vrijdag 23 juni tot zondag 25 juni! 

Voor meer informatie hierover kan je zowel terecht op onze activiteitenpagina als op de website van Plazey en de facebookpagina van Plazey.

Fotogalerij: 
f1
f2
f3
f4
f5
f6
f7
f8