Families

Families

Kinderen zijn belangrijk voor De Zeyp. Daarom stellen we sinds enkele jaren ook voor hen een gevarieerd programma samen dat zowel hun hart als dat van hun ouders sneller doet slaan.

Uit diverse studies blijkt het belang van cultuurinitiatie op jonge leeftijd en daar willen we in De Zeyp graag aan meewerken. Ter aanvulling op de talrijke schoolvoorstellingen, programmeren we vier theater-, dans- of muziekvoorstellingen per seizoen. Daarbij vinden we het belangrijk de commerciële paden te verlaten – de televisiehelden zal u niet gauw zien verschijnen in De Zeyp. Wel de kleine, verborgen pareltjes waar uw kind niet dagelijks mee geconfronteerd wordt en die (even) tot nadenken stemmen. Ook daarom creëren we na de voorstelling een ontladingsmoment: warme choco, een verse pannenkoek of frisse fruitsla, speelruimte en knutselprutselmateriaal zorgen ervoor dat uw kind even kan loskomen en spelen met de andere kinderen. Bovendien leert u op die manier ook de andere ouders kennen.

Daarnaast zetten we in op een intense samenwerking met de Gezinsbond. Workshops, wandelingen, picknicks,… ontmoetingen met de hele familie staan centraal. Als u zich aangesproken voelt om mee na te denken over plezante momenten die we met alle Ganshorense gezinnen kunnen organiseren, aarzelt u dan niet! We staan open voor alle voorstellen!

FilmloKET 'Gruwelijke rijmen'
24.1.2018
De verfilming van Roald Dahls Gruwelijke Rijmen’ brengt een hele parade sprookjesfiguren bij elkaar in een ingenieus verhaal
FilmloKET 'Sjakie en de chocoladefabriek'
21.2.2018
Vanaf januari 2018 vertonen we op woensdagnamiddag een kinderfilm, telkens om 14u. In het kader van het project FilmloKET waarbij per maand 1 film wordt uitgekozen die in verschillende gemeenten gedraaid wordt.
Familietheater GRRRAZzz (4+)
25.2.2018
Een dansvoorstelling van Birgit Kersbergen & Lotte Pinoy. Familieontbijt van 9u tot 10u30, vooraf aan de voorstelling. Tijdens de voorstelling wordt ook een kinderfilm vertoond voor de oudere broers en zussen.
FilmloKET 'De Raket'
21.3.2018
Een komische sciencefictionfilm met acteurs en poppen. Pottan is acht jaar oud. Ze was onderweg naar een zomerkamp, maar komt terecht bij een vuilnisfabriek. Daar lopen vreemde figuren rond, die met tegenzin voor het meisje zorgen.
FilmloKET 'De Gruffalo'
18.4.2018
Vanaf januari 2018 vertonen we op woensdagnamiddag een kinderfilm, telkens om 14u. In het kader van het project FilmloKET waarbij per maand 1 film wordt uitgekozen die in verschillende gemeenten gedraaid wordt.